donderdag 31 maart 2016

Pasen in Fontainebleau

 

Heel Europa zou koud en nat zijn het afgelopen Paasweekend. Maar als wij onze zinnen ergens op hebben gezet, geven we dat niet graag op. We zouden en moesten ons eerste kampeerweekend gaan maken, en hoewel het natte weer niet veel goeds voorspelde voor de bouldermogelijkheden, daalden we toch af tot net onder Parijs naar de bossen van Fontainebleau.
Na vrijdagavond ons tentje opgezet te hebben bij een stralend zonnetje maakten we snel de barbecue aan voor onze eerste maaltijd in de buitenlucht en om ons daarna te kunnen warmen aan het vuur, want, toegegeven, het koelde wel redelijk af.
Maar ook de volgende ochtend bleef het droog en we gingen eerst maar eens naar Milly la Foret om onze voorraden aan te vullen. Dit dorpje telde 3 bakkerijen, 2 slagers, een charcutterie en fromagerie. En overal stond een rij buiten!





Wij begrepen op zich best waarom, alles zag er fantastisch uit! 



Met een stokbrood en kaas in onze tas gingen we het bos in, van plan om een dagje buiten te gaan spelen op de rotsen en in het lekkere duinzand. 



Terug op de camping ging de barbecue aan voor een fantastische entrecote en gegrilde pompoen. 
Wat is die slager fantastisch!


En nadat we de volgende dag de tent hadden ingepakt leek het ons een goed moment voor nog een wandelingetje voordat we naar huis zouden rijden. Niet ver van de camping leek een mooie rondwandeling te zijn, de sentier de 25 bosses. Nergens stond aangegeven hoe lang de wandeling was en eigenlijk stond ik er ook niet echt bij stil wat bosses zijn.


Het bleek een prachtige wandeling te zijn waarbij je continu dwars over de rotsblokken gestuurd werd, of je door smalle doorgangen moest wurmen. Maar niet veel later begon ons te dagen wat die bosses waren. Het bos ligt vol kleine heuvels, en wij mochten er 25 beklimmen. Dat gaf een prachtig uitzicht over de omgeving elke keer, maar na 18 heuvels waren we er eigenlijk wel een beetje klaar mee...


Uiteindelijk kwamen we bijna zeven uur later terug bij ons auto. Bleek het een route van 16 km te zijn met 900 meter hoogteverschil waar zo'n 6 uur voor staat en aangeraden wordt twee liter water mee te nemen. Vandaar dat ik op een gegeven moment zo dorstig werd!


 

woensdag 16 maart 2016

Carrotcake en een oppepper voor de middag

 

Wij vonden deze taart van vorige week wel het fotograferen waard. Het was een heerlijke carrotcake met een overdadige topping van noten, gedroogde appel en meer.


En verder nog wat foto's van wat versnaperingen die ik deze week maakte om een middag vergaderen voor onze gasten veraangenamen. Ik maakte labneh met za'atar en granaatappelpitjes, hummus en gegrilde paprika/geitenkaasspread die ik serveerde met groenten en zelfgebakken platbrood.


Dat platbrood maakte ik voor het eerst, maar was een groot succes. Zoveel lekkerder dan die pitabroodjes die je in de winkel koopt, en eigenlijk helemaal niet moeilijk te maken door het magische brooddeegrecept uit Veg!
 

maandag 7 maart 2016

Kampvuurfeestje


Ter ere van onze verjaardagen organiseerden we afgelopen zaterdag ons eerste kamvuurfeestje. Nadat het vrijdag de hele dag aan een stuk had geregend, bleef het zaterdag gelukkig droog, want dat is toch wel een enige echte vereiste voor zo'n feestje buiten. Al weken waren we bezig met hout sprokkelen en de enorme stapels waren goed voor een nacht goed doorhalen met onze vrienden. Christiaan maakte het vuur aan en ik zorgde dat de gluhwein gereed was er boven te hangen.

   Naast marshmellows en kastanjes hadden we een grote hoeveelheid mais die gepopt kon worden in mijn zelfgeknutselde popcornmaker. Ik ben niet zo heel handig met dit soort geknutsel, maar hij deed het toch echt!




Naast gluhwein en warme chocolademelk waren ook de limonades die ik gemaakt had erg populair.


Het grote hoogtepunt van de avond was wel de enorme brie die we boven het vuur tot een kaasfondue maakten. Ook dit was nieuw voor mij om te doen en nou was het sowieso weinig ingewikkeld, maar het is toch altijd afwachten hoe het resultaat is.


De gesmolten brie bleek echter een grote favoriet en veel mensen konden er niet vanaf blijven.


Tenslotte moesten er nog wat hamburgers gegrild worden. Omdat we kleine broodjes wilden gebruiken moesten we alle hamburgers met de hand vormen, iets waar ik een dag eerder een uurtje mee bezig was. Maar het resultaat was wel heel erg lekker, zeker met mijn eigengemaakte ketchup erbij.