zondag 3 april 2016

Opening tentoonstelling Mathieu Chevallier


De exposities die we in Hilvaria Studio's hebben kunnen me blijven verrassen. Vandaag hadden we de opening van het werk van Mathieu Chevallier, een Franse kunstenaar die vooral een performancekunstenaar is. Dat maakt zijn werk interactief en steeds in proces. Neem daarbij dat zijn Engels niet zo goed is, en mijn Frans ook niet, en het bleek soms best moeilijk om zijn werk te duiden. De opening ging naast een rondleiding langs zijn werk gepaard met een performance 'Striptease' genaamd. Een bijzondere act waarbij hij met water gevulde vuilniszakken aan zijn lijf bond bewegend op de muziek om ze vervolgens lek te prikken met messteken die hij toebracht. 



Het is behoorlijk vervreemdend en roept allerlei associaties op, niet alleen van een striptease, 
maar ook van de terroristische aanslagen die gepleegd worden met bomgordels.


In zijn beeldende werk maakt hij onder andere gebruik van 'protheses' die hij mensen op het gezicht plakt waarvan hij vervolgens foto's maakt. Sommige portretten worden er akelig van en brachten ook weer veel associaties, maar ze fascineerden ook. Niet makkelijk soms, maar een boeiende tentoonstelling waar ik denk ik nog wel vaak naar zal kijken.


Daarnaast was Ellis Kiers te gast. Zij verzorgde voor de opening heerlijk eten. 



Alles zelf gemaakt, medjouldadels gevuld met chorizo omwikkeld met bacon en gebakken en ook deze bijzondere bloemen van witte chocola met onder ander steranijs, kruidnagel, jeneverbes en geroosterde boekweit.





  Een klein koud bietensoepje met sinaasappel en granaatappel


Coppa van wild zwijn en verschillende worsten van schaap, geit en ree, die allemaal fantastisch op smaak waren gebracht met specerijen.


En uit vogelkooitje vlogen 'haar duimen' van karamel op zoethout.


En verder onder andere nog deze taart met zoete aardappel en walnoten, gemarineerde boerentenen (soort grote tuinbonen), geroosterde asperges met oude kaas, pistache en rozemarijn, pastinaakchips, aardperen met appelstroop, brood met botersaus met zwarte knoflook en boterkoek met noten en karwijzaad.


Een groot feest!



En dan is het ook nog eens de eerste zomerse dag van het jaar.
 

 


Geen opmerkingen: