woensdag 15 april 2015

Inspiratie opdoen bij Villa Augustus



Na een flinke periode fysiek gebonden te zijn geweest aan onze eigen stek doordat we er hard moesten werken, konden we ons vandaag eindelijk weer een keer losrukken van het werk en er op uit gaan. We moesten even een stukje rijden, maar ons doel was meer dan de moeite waard. Villa Augustus staat al op mijn lijstje toen wij zelf zijn begonnen, en aangezien we al ruim elf jaar bezig zijn, werd het nu wel echt de moeite waard om er zelf eens naar toe te gaan en me niet alleen te vergapen aan de foto's op de website en het spellen van de menukaart.


Zo'n prachtige voorjaarsdag als vandaag is meteen wel een echt feest op deze plek. De oude watertoren staat fier tussen de uitgestrekte (moes)tuinen waar hard gewerkt wordt voor ongetwijfeld een rijke oogst later in het jaar en waar nu al de voorjaarsbloemen bloeien.


Bij binnenkomst kwamen we eerst in de markt. Een plek waar ik ogen te kort kwam. Zelfgemaakte jam, koekjes, taarten, groenten uit de tuin, lekker eten wat je mee naar huis kan nemen, maar ook kookboeken en allerlei leuke hebbedingetjes.


Uiteraard heeft de taartvitrine op mij altijd de grootste aantrekkingskracht!




Doorlopend kwamen we in het ruime restaurant met open keuken.

 

Zittend aan een tafeltje in de zon bij het raam aten we heerlijke geroosterde groenten met citroenmayonaise, en een bloemkoolsoep vooraf.



Als hoofdgerecht nam ik nog een gerecht van de voorgerechten, namelijk de Oosterscheldekreeft met daslookwafeltje en salade van witlof en appel die prachtig opgediend werd met eetbare bloemetjes.


Christiaan koos voor de pizza met blauwe kaas van Bastiaansen met spinazie en ei uit de houtoven.  Een perfect gerecht voor de lunch!

 
 Daarna dwaalden we nog wel een uur of langer langs de bijenkasten, het hotel, de kassen en de tuinen. Wat een inspirerende plek!





1 opmerking:

Anoniem zei

Dat ziet er bijzonder aangenaam uit!
Grt May